Niezbędnik kuchenny

Błonnik – choć błonnik nie jest przyswajalny przez organizm, to jest bardzo ważny. Dba o prawidłową pracę organizmu, poprawiając wchłanianie wody, a także dba o poziom glukozy we krwi. Dziennie powinniśmy przyjmować od 25 do 40 g błonnika, a można go znaleźć w owocach i warzywach, czy też produktach zbożowych.

Mieszanki przypraw – z pewnością przydadzą się w naszej kuchni, a są one połączeniem różnych ziół i przypraw. Na rynku można znaleźć kilka popularnych mieszanek przypraw.

Pieprz czerwony – znajduje szerokie zastosowanie w kuchni i można go stosować przy przygotowywaniu praktycznie wszystkich potraw.

Cukier brzozowy – czyli zdrowy zamiennik popularnego cukru. Smakuje jak zwykły cukier, lecz zawiera mniej kalorii i jest zdrowszy dla naszego organizmu.

Przyprawy kuchenne najwyższej jakości  – warto zadbać, aby w kuchni posiadać najwyższej jakości przyprawy, które zapewnią lepszy i intensywniejszy smak.

Sól himalajska – zdrowsza i posiadająca więcej składników potrzebny dla organizmu. Dotychczas najczystsza dostępna forma soli, którą również warto zastąpić tradycyjną sól kuchenną.

Amigdalina b17 z pestkami moreli – witamina B17, zawarta między innymi w pestkach moreli, przez wielu uważana za witaminę zapobiegającą rakowi.

Nasiona babki płesznik – ma szerokie i lecznicze zastosowanie, wykorzystywana między innymi przy problemach z układem trawienia, obniża również cholesterol i poziom cukru we krwi.

Czarnuszka – w kuchni często stosowana jako zamiennik pieprzu, ma dobre właściwości lecznicze. Warto wykorzystywać tę roślinę jak najczęściej w swojej kuchni.

Nasiona chia – bogate w składniki odżywcze i witaminy, mają działanie lecznicze oraz wspomagają odchudzanie. Na pewno przydadzą się i w waszej kuchni.

Łupina babki jajowej – zawiera duże ilości błonnika, skutecznie pomaga na problemy żołądkowe, a dodatkowo wspomaga odchudzanie. Warto uwzględnić ją w swojej codziennej diecie.

Suszone warzywa – to doskonałe rozwiązanie w naszej kuchni. Można wykorzystać je do przyprawienia każdego dania.

Eko natura – to producent zdrowej żywności. Chcąc prawidłowo się odżywiać warto posiadać w swojej kuchni takie produkty jak na przykład kwas chlebowy, czy też naturalne soki z warzyw.

Zielony jęczmień – pomaga leczyć cukrzycę i choroby naczyniowo-sercowe, stosowany również przy odchudzaniu.

Najlepszej jakości spirulina w proszku – zawiera bogatą ilość składników odżywczych, warto posiadać ją w swojej kuchni i wzbogacić o nią swoją codzienną dietę.

Podobne wpisy